Triad'Art Cultura Sostenible organiza su primer evento sostenible en Menorca: "1a Jornada Cooperatives per la Sostenibilitat"

By Triad’Art, 09 March 2024

Els dies 30 i 31 de març de 2023, COCETA i UCTAIB han comptat amb Triad’Art per a organitzar la primera “Jornada Cooperatives per la Sostenibilitat”. Ha estat una trobada dels representants de les diferents unions de cooperatives de treball d'Espanya, on s'ha posat en valor el paper fonamental que tenen les cooperatives en aquesta transformació cap a la sostenibilitat i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), proposats per les Nacions Unides l'any 2015.

En el marc de la celebració del 30 aniversari de la Declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera, la jornada es va centrar en el ODS 14, referit a la Vida Submarina. D'aquí ve que s'organitzessin una sèrie d'activitats, visites guiades i degustacions de producte local que van facilitar a les persones participants l'oportunitat d'experimentar els valors de la Reserva a través de la sostenibilitat.

L'esdeveniment s'ha organitzat parant esment a crear el mínim impacte sobre el territori triat, l'illa de Menorca, i el màxim impacte sobre la societat que l'habita. La contractació de serveis locals, l'eficiència en els desplaçaments, l'organització de reunions informatives de la jornada en els diferents municipis de l'illa, el càlcul de la petjada de carboni de tot l'esdeveniment, la separació de residus i la memòria de valoració amb propostes de compensació han estat només algunes de les accions que han fet d'aquest esdeveniment una proposta sostenible.


Deja tu comentario aquí